Huaqiao Headquarters

 

 

Location: Kunshan, China
Designed in: 2007
Size: 130,060m²
Client: Greenland Group Co., Ltd 
This project includes a multi-function area and a series of smaller alcoves organized around a central courtyard. The overall site plan has been carefully arranged to encourage a diverse shopping experience, with top design luxury boutiques and cafés spilling out into the public spaces, while it also offers first-class office space. Careful consideration was given to the surrounding urban area, and the architecture compliments the adjacent grid of the existing cityscape. The design also considers an existing canal, where a bridge links the district to the city. Varied in both scale and materials, the design gently incorporates this large program into the existing neighborhood. Natural materials of stone, brick, and wood are integrated harmoniously with a contemporary system of glazing and metal.